A hónap mottója

"A gép nem a munkást szabadítja meg a munkától, hanem a munkáját a tartalomtól"

Karl Marx

2007. április 16., hétfő

Korrupcioooóóóó!

Mondanám Hakapeszi Maki módjára arra a kedves hírre, hogy Wolfowitz evts. a szeretőjének kis pénzecskét juttatott. Világbank, nem ő lenne az első...

Ha a hír így ebben a formában igaz lenne...

De az Index újabb kori szokásaihoz híven a hír nem úgy igaz, ahogy tálalják.

A jó Wolfowitz manó a szeretőjét inkább az amerikai külügyminisztériumba summantotta be (poliszi a Világbanknál, hogy hálótársak nem lehetnek egymás főnökei, pszt, pszt, azonos neműeknél ez nehezen bizonyítható), és - bár erről nincs adat -, az emelt fizetést a Világbanktól, gyanítom a hölgy soha fel nem vette, csak azért kellett, hogy az új munkahelyen nyalhassa fel azt a kis pénzecskét, amely több, mint a külügyminiszter illetménye. Alkupozíció, semmi más.

Hogy a nőstény zombi kinézete és Bushom-Husom minden baklövése ellenére is sikeresnek mondható Rice miért keres kevesebbet, mint Riza - aki nemigen tudom, hogy bankár kétére mi az afszt keres a Külügyben? -, az egy jó kérdés? Annál is inkább, mert az én szintemen a kormányzati fizetések nagysága elég szigorú keretek között - nem mozog, kis hamis! - stagnál.

A másik kérdés, vajon elhihető-e, hogy a Riza szintjén világbanki alkalmazottak szaros évi százezer dollárért, vagy kevesebbért meresztik a seggüket egész nap. Nem hinném, hogy egy kereskedelmi bankba azon a szinten bárki elmenne ennyiért. Ez csak két dolgot jelenthet:
  1. Valamennyien esélyesek lesznek a következő szenté avatási perekben
  2. Valamennyien huszadrangú szakemberek.

Az Index hírtálalási szokásain túl azért vannak még súlyos tanulságok:

  1. Egy bizonyos embertípus orbitális méretű pofátlanságokra képes
  2. A Bush kormányzat legalább olyan korrupt, mint a MIndenKori MAgyar Kormány. (Javasolnám, hogy a állami korrupció nemzetközi mértékegysége a Mikmak legyen.)
  3. A szerelem gyünyörűségesen szép dolog.

Nincsenek megjegyzések: