A hónap mottója

"A gép nem a munkást szabadítja meg a munkától, hanem a munkáját a tartalomtól"

Karl Marx

2007. április 11., szerda

Júdáspénz

Nem szívesen buzdítok lincseléses népünnepéllyel egybekötött rendszerellenes lázadásra, de Iszapsztánban valakik, valamit nagyon elkúrnak, ha nem küldik el a véres nyálba ezeket.

A Dunakorzó lámpavasait ajánlanám, tisztelettel, látványnak se lenne utolsó a szélben lebegő államtitkárok képe (országimázs, nemdebár), az ún. szak államtitkárokkal (vagy szakállam titkár, sehogyansincs értelme, szakállam nincs - legalábbis Magyarországon az állam nem a szakról híres -, a szakállamban pedig nem titkárok, hanem maximum lapostetvek tenyésznek, ez végül is közeli értelmezés lehet...) a hidakat lehetne ékesíteni. Turisztikai bevételeink nagyságrendekkel (Viktorom szerint a kétszeres, már nagyságrendváltozás, höhö) megugornának.

Demagógozz le nyugodtan, de:
  1. Magyarországon a professzori alapilletmény kb. 400 e bruttó magyar forint.
  2. a nyolcvanéves anyám frissiben emelt nyugdíja nettó 70 e ugyanebből a pénznemből (szlovéniában euróval fizetnek, ha jól tudom)
  3. a tisztelt urak nemrégiben vallották be, hogy bizony elkúrtak valamit.
  4. az ország csődközeli állapotban van.
  5. a hazai szakértelem mítoszáról az Index nemrégiben értekezett.
  6. az ún. új szakértői gárda, ha a versenyszférából is jön, olyan környezetből érkezik, ahol jobbára a külföldi tulajdonosok/menedzsment utasításainak végrehajtása kívánta az egyetlen szakértelmet.
  7. tudomásom szerint a "miniszter" szó eredetiben szolgálatot jelent.
  8. az Egyesült Államok elnökei nemigen szoktak gazdagabban hazamenni a Fehér Házból (Grant elnök speciel gyakorlatilag csaknem éhezett a második ciklusa után, bár egy kivétel biztosan akadt, a hazug, tolvaj Nixon).

Tehát, tessék előbb kicsi bizonyítékot letenni az asztalra, hogy a fel, el és farbakúráson kívül az urak máshoz is szakértenek, aztán lehet tartani a zebikéket.

Kéne már egy új alkotmány. Egy rendes. Magyar.

Nincsenek megjegyzések: