A hónap mottója

"A gép nem a munkást szabadítja meg a munkától, hanem a munkáját a tartalomtól"

Karl Marx

2007. február 3., szombat

Turning times back

Valakinek a tömegben oda kellene settenkednie Viktorom mellé, szerényen megbökni a vállát, és odasúgni:
- Khm. Főnök, izé... Szóval véletlenül a nyócvanhetes határidőnaplót teccett elővenni...

Húsz év, elvtársak, barátaim!

Lehet, sőt kell forradalmat csinálni a megszállók ellen. Lehet, sőt illik foradalmat csinálni a diktátor, a cár atyuska, Rákosi apánk (a tied!) esetleg a mantuai herceg ellen (bár az meg szépen énekel).
Viszont.
Viszont egy megválasztott kormányt akciózással próbálni megdönteni, radikalizálni a tömeget, amely sehogy sem akar különben radikalizálódni súlyos jellemhibára vall. és nem is illdomos. Mert bárki is állítja az ellenkezőjét, Magyarországon fejlett liberális demokrácia van. Legalábbis mindig ezzel hajtanak el, amikor menekültstátuszért esedezem az amerikai külügyminisztériumban...

Ilyenkor egy, a hatóság által felállított kordon eltávolítása köztörvényes bűncselekménynek kellene, hogy számítson, akárki is csinálja. Javíts ki, ha közben más történt volna, de úgy tudom, nem Viktorom a belügyminiszter, de még csak nem is Budapest rendőrfőkapitánya. Bár lenne rá igény. Lenne is rend! De ez nem tartozik ide.

Megértem én, egyidősek vagyunk Viktorommal, hogy ebben a korban könnyen nosztalgikusba fordul az ember, visszagondol arra az időre amikor még igazi férfiak vótunk, abszd meg! A prágai rohamrendőrök decens ütlegeire... Azok vótak ám az idők!

Húsz éve, elvtársak, barátaim!

Ha belegondolok, hogy akkortájt komolyan fontolgattam, hogy belelépek... Bele bizony.

Bizony, a Fiatal DEMOKRATÁK Szövetségébe.

Nincsenek megjegyzések: