A hónap mottója

"A gép nem a munkást szabadítja meg a munkától, hanem a munkáját a tartalomtól"

Karl Marx

2010. szeptember 4., szombat

Bandiera Rossa (Azurro, Verde, etc.)

A Vörös (Kék, Zöld etc.) Zászlót Emeld Magasra

A Dicsőséges Tavaszi Bukta után majd' 133 nappal volt pártom végre összeszedte magát, hogy sikerüljön alulmúlnia bármilyen teljesítményt, melyet a módszerváltás után politikai formáció mutatott –beleértve a Torgyán-féle Kisgazdapártot is. Guinessre pályáznak, ha már a Parlamentben nem jött össze semmi…

A médiaértelmiség (melynek malac(és minden egyéb)lopó köpönyege alól rendesen kilóg a libsi-bolsi lóláb) természetesen nemigen kommentálja ezt. Elintézik azzal, hogy a figyelmet a Kétfarkú Kutyákra irányítják* vagy nagyvonalúan** legyintenek: lanyha kampány, nincs valódi tétje etc.

Ami, bár egyfelől szimpla ködösítés, igaz.

De, és itt van a mindegy hány farkú ebállat elhantolva, a szocik, miután finomam el- és kiárulták hazájukat (A tiedet is, bazmeg! Nem hiányzik?), most éppen szavazóikat árulgatják elfele. Mely szavazók az ún. baloldali érzelmű emberek, értsd: tőlem jobbra, de a pógári (tulajdonosi) erőktől balra állanának, ha Alsó Merániában nem lennének ezek az oldalak össze-vissza kavarva, plusz a tulajdonosi réteg majdnem tökéletes hiánya…

Ami mínusz.

Szóval, ahogy arra elsején utaltam, az MSZP szabadulni igyekszik múltjától, mint a kiöregedett kurvák, kik nagy gyakorisággal állnak be állatvédőnek, miután az embörökkel már sok jót tenni nem tudnak (vö. Sok az állatvédő banya, kevés a fóka.). Akkor még csak a hetedik kerület pompázott a kék hátterű, kifehérített székfűjű plakátoktól, így naivan azt gondoltam, ez ily egyszerű: a múltat végképp eltörölni, rabszolgahad meg takarodj tőlünk, semmi közünk már hozzátok!
Ami egy őszinte tett lenne.

De nem ily egyszerű ez! Az őszinteséget is privatizálták már és offshore-ba vitték.

A szoci plakátok a demográfiai helyzetnek megfelelően változnak ám!
Tegnap láttam Óbudán, ahun, ugye a jobbódal szokott serénykedni és inkább a ződ szín az ő szemüknek kedves, ébresztvén nosztalgiát olyas valahavót pártokra, mint az MDF (hallottál már ilyenrül!? Holnap az MDF a tegnap: volt a jelszavuk tegnapelőtt.). A szoci plakát hát ződ háttérben tündöklend Óbudán. A szegény szekfűnek még fehérben sincsen nyoma, takaros piros négyzetet nyomtak a helyire, ki tudja mit akarván ezzel kifejezni. Geometrikus absztraktnak még elmegy ez a kis piros négyzet, de pártlogónak…? Ha narancsszín lenne, akkor legalább tudnám, hogy a kémiai veszély piktogramjának a helye… Mérgező, büdös, ilyesmi, tudod…

Most jön a java! Az örökké áldott nyolcadik kerületben, szűkebb – egészen beszűkült – hazámban is megjelentek mára a szoci plakátok. Proletároc vogmuc, mignec szaporitsuk az szót?! A háttér pártbizottság-bíbor, vagyis inkább karmazsinvörös, beleolvadva szépen a kis vörös négyzet. Szekfű nyista.

Követed?
Jobboldali vidék, ződ háttér, no szekfű; libsi kerület (VII), kék háttér, fehér szekfű***, a proli kerületben (VIII) meg karmazsin dukál, kis piros négyzetkével.

Aljas kaméleonpárt lett a Kurvák Magyarországi Pártjának jog(talan) utóda. Olyan színű a bugyogójuk, amilyet a kuncsaft kíván…

Vagy azt hiszik, kíván.

Ezeknek sikerült olyan ostobára kontraszelektálniuk magukat, hogy komolyan azt gondolják, ezzel a trükkel szavazatokat szereznek… Nem is tudom, ki hülyébb, aki ezt így elgondolta, vagy az, aki most bedől ennek a színkavalkádnak (including Freerider, aki meg szoláriumbarna). Bár, azt a szavazatot, amit ezzel szereznek, meg is érdemlik.

Engem, mint választópolgárt mindenesetre vérig sért, hogy ennyire hülyének néznek…

Mivel azonban, ahogy értesültem, olyan országban lakom, ahol az egyik kertévé kanálisban Való Világ négy kezdődik hamarost, a másikon meg randisó Majkával, hát, adok némi esélyt e szocialista manőverre: bőven akad majd áldozat, aki az országról jó példát veszen, és bedől a színfényvesztésnek.

De az is lehet, hogy – visszatérvén a nyitómondathoz – annyira a vérükben van a szalámizás, hogy jobb (kisgazdapárt) híján magukat szalámizzák föl, és ezek a plakátok már a szalámiszeletek szerint színeződtek. Lesz Balszocialista Párt a nyóckernek, Liberálszocialista Párt a hetedik kerületnek és – igen, töröljük vissza kicsorduló nyálunkat, és rendezzük ziháló lélegzetünk! –, Nemzetiszocialista Párt Budának.

Szebb jövőt, elvtársak!

Jó magoson, hogy le ne ugorhasson...

Jegyzetek:

*: Reménykedvén, hogy a kutyákra adott szavazatok majd a Vidám Fiúktól vevődnek el… Ah, balga ábránd… Nem a megrögzött jobbos szavazó, nem is az az egyharmadnyi ingadozó, aki úgy csapódik egyik párttól a másikhoz, ahogy aktuális párt a közösből való alulról táplálását megígéri őnéki, hanem a tréfás kedvű liberális adja majd protect vote-ját a kutyákra, hogy holmi LMP-nek még annyi esélye se legyen, mint eddig volt (vö. nullával való szorzás).
**: Jellemzőjük ez őnékik. Nagyvonalúság, tolerancia és szakértelem: ezek libsi-bolsi erények – konzervatívtól ily becses tulajdonságok elvétve ha telnek. Egyszerre sohasem. Főleg a szagértelem, na az osztán mindenestül hiányzik jobbrul… Tudjuk, merjük, zsebretesszük… Egy igazi alsómerán Nostradamus írta ezt a falra valamikor 1992-ben.
***: Emlékeztetvén a boldog koholíciós lenyúlásokra… Apropó, a kerület honlapján Hunvald fogadóórájához már nem adnak időpontokat… Pedig egyszerű lenne: a beszélő idején Vóna érkezése a kerület problémáit meghallgatni. Milyen szép lesz látni, ha a Blik tudósít majd, milyen vérre menő dominócsatákat vív odabent a volt szoci és SzDSz vezérkar (including a Sáros Hercege és a Nemzet Csalogánya.)

Nincsenek megjegyzések: