A hónap mottója

"A gép nem a munkást szabadítja meg a munkától, hanem a munkáját a tartalomtól"

Karl Marx

2007. március 3., szombat

Deákné meg az ő vászna

Egyes fiatalkorú halandók azt gondolják, hogy ha a Nemzet Csalogánya és most már a teljes joggal alátartozó párt ("Direktor úr, élvezni tetszik!") is jól eltakarodna a fenébe (ahová minden tisztelettem mellett teljes joggal valók), a hatalom pedig az egykori fiatal demokraták kezbe kerülne, akik mostanra (Tizenhat röpke év alatt. Se én se Viktorom nem öregszünk szépen, hiába a mi generációnnak nehéz élete vót, kisonokám!) egészen öreg pógárokká változtak, akkor a kishazában elkezdene folyni, mit folyni, ömölni!, mit ömölni, özönölni! a tejjelméz.

Hát, elvtársak, barátaim, lófasz kezdene özönölni ottan, nem tejjelméz.

A súlyos, ámbár döbbenetes tények közül idézzük föl most csupán azt az egyet, hogy Viktorom, merő hatalomvágyból, mivel más választása nem volt, miniszteri tárcát juttatott T. József elkövetőnek, aki aztán megadta a magyar mezőgazdaságnak a kegyelemdöfést. Németh László kertmagyarország álma akkor vérzett el végleg.

Sőt, volt egy halovány esély, hogy T. József elkövető Köztársasági Elnök lesz.

Ebből az alkalomból írtam az alábbi rémbohózatot. Mely természtesen még ettől is nevetségesebb véget ért (A dolog az Idétlen Kisgazdapárt Fidesz általi leszalámizása címen kerül majd fel a magyar történelem arany lapjaira.), de akkor ezt még nem tudhattam, s fontolgatom időnként, hogy... Na nem azt, hogy a tömegbe lövetek, drágaságom, az egy másik miniszter, hanem, hogy megváltoztatom a dráma végét, és megírok még egy felvonást.

Szóval, a cucc innentől Kreatívan Közös. Vagy Közösen Kreatív. Whatever! Ha szervezel egy társulatot, nyugodtan elő is adhatod.

Nincsenek megjegyzések: