A hónap mottója

"A gép nem a munkást szabadítja meg a munkától, hanem a munkáját a tartalomtól"

Karl Marx

2009. április 19., vasárnap

Seabiscuit.hu - Overdose.us

Nem tudom, hogy melyik ló hasonlítása a másikhoz helyénvalóbb. Seabiscuit volt előbb, az illendőség hát azt mondatja: Overdose a magyar Seabiscuit. Majdnem tökéletesen mindegy, bár Seabiscuit totálisan amerikai tenyésztés, Overdose pedig made in GB. De egy angol telivérnél kb. nyolcadíziglen már szinte mindenki rokona mindenkinek, függetlenül, melyik országban él a ló. És a tulaj magyar, Mikóczy Zoltán. Magyar ember (bár jellemzően nem anyaországi, Felvidéki) látta meg benne a lehetőséget, amikor senki más. Nem látványos szépség, nem igazán látványos pedigré, bár a felmenők között ott van Man 'o War, Seabiscuit nagyapja, de különben Boriék egyik lova sokkal szebb és sokkal parádésabb felmenői vannak... Maga Seabiscuit és a nagy ellenfél War Admiral. KIcsi a telivérvilág.

Hogy kerül a ló a politikába? Azon kívül, hogy ott mindig kilóg a lóláb...
Csak annyi, Viktorom kint volt a Kincsem parkban, a trónörökösökkel együtt. Töstérek és egyebek nélkül.
Gyurcsány Ferenc elövető pedig valahol testőrök gyűrűjében retteg.
Húsz évvel a rendszermutyizás után oda jutottunk, hogy a hatalom ugyanúgy fél, mint előtte... Egyelőre még nem kell március 15-e előtt széfbe zárni az írógépeket, és lelakatolni a stencigépeket... De ami késik, nem múlik. Tojástörvényünk már van.

Seabiscuit hazájában, amikor az első, rövid ösztöndíjjal voltam kint, mellbe vágott, ahogy a Mall körül keringett a hippire festett iskolabusz, és a megafon Bush idiotizmusásról üvöltött. Minden körben elhaladt a Fehér Ház kertjének sarka előtt, kizárt, hogy nem hallották...
Nálunk a Fiumei út ma délután rohamrendőrökkel lett tele, igaz csak a sisak volt náluk a zombifelszerelés csodás darabjai közül. "Nem tudom őriznek vagy kísérnek..." Nem tudom miért voltak ott... Mit biztosítottak. Ősi alsómerán simliskedés szerint a sisakon ott az azonosító szám - hátul. A főnök pedig aszonta, előbb ütni, aztán kérdezni... Ha homlokon csapnak viperával, utána már nemigen olvasod le a számot a távozó zombi tarkójáról.

Overdose nyert, a ló egy csoda, a többi gebéhez képest van még benne két sebességfokozat. A belga zsoké, aki az előző futamban szerintem ínhúzódást szenvedett, annyira verte a másik lovat, így hozva egy célfotós győzelmet, Overdose-nál talán elő sem vette a pálcát... Tán hat hosszal nyert.

Hogy azért a hányinger biztosan ne kerüljön el, a siker élősködői természetesen ott villogtak a ló körül. Farkasházy, rokonai, barátai és üzletfelei...

Nincsenek megjegyzések: